Werkwijze
Bij de eerste controle krijgt de patiënt uitleg over de antistollingsbehandeling, en ontvangt een informatieboekje. Daarnaast wordt relevante informatie verzameld, welke nodig is om de antistollingszorg goed te kunnen uitvoeren.
Bij iedere controle wordt bloed afgenomen voor de INR bepaling en worden een aantal vragen gesteld (o.a. therapietrouw, bloedingscomplicaties, verandering medicatie, bijzonderheden als ingrepen).
De dosering van de antistollingsmedicatie, en de volgende controledatum wordt vastgesteld o.b.v. de actuele situatie door doseerartsen of doseeradviseurs. De patiënt ontvangt deze informatie op een doseerkalender (online of per post)
Informatie uitwisseling
Voor een goede en actuele antistollingsbehandeling is informatie-uitwisseling tussen de betrokken zorgverleners belangrijk. Bv rondom interacterende medicatie (apotheek) of rondom ingrepen is het belangrijk dat de trombosedienst over deze informatie beschikt.Tijdens ziekenhuisopnamen of rondom bloedingen moet de hoofdbehandelaar beschikken over uw actuele antistollingsgegevens.
Hiervoor is het noodzakelijk dat er regelmatig medische informatie wordt uitgewisseld tussen bij de behandeling betrokken zorgverleners. Eventueel kan hiertegen bezwaar worden gemaakt, echter dit kan uw behandeling nadelig beïnvloeden.