Doseerkaart en inname

Doseerkaart en inname

Na de controle door de trombosedienst, ontvangt u van ons een doseerkaart, waarop u kunt zien hoeveel tabletten u de komende periode in moet nemen. Als uw INR stabiel is, kan er vaak voor meerdere weken een schema gegeven worden. Bij bijzonderheden of een schommelende INR zal het schema korter zijn.

 

Ook vindt u op deze doseerkaart de datum van uw volgende controle-afspraak. Mocht u verhinderd zijn op de afgesproken controledatum, verzoeken wij u dit tevoren aan ons te melden. Dan kunnen we meedenken naar een goed alternatief, zodat de antistollingsbehandeling goed afgestemd blijft en we onze planning eventueel kunnen aanpassen.

Per post en/of online

Het doseeradvies wordt afgegeven op de werkdag van uw INR-bepalingen is dan direct online in te zien. Voor degenen die hier geen gebruik van maken, wordt deze per post opgestuurd, zodat u deze de volgende dag ontvangt. U kunt ook de keuze maken voor beide opties, zowel online als ook per post.

 

Meer of minder tabletten

Na een controle door de trombosedienst kan de hoeveelheid tabletten die u dient in te nemen veranderen. Dit komt doordat bij de controle is gebleken dat het antistollingseffect in uw bloed te groot of juist te klein is. Het betekent niet dat het beter of slechter met u gaat! De werking van antistollingsmiddelen kan in de loop van de tijd wat wisselen. Soms door een aanwijsbare oorzaak, soms “spontaan” en soms door een onbekende oorzaak.

 

Tips rondom inname:

  • neem de tabletten op een vast tijdstip in, bij voorkeur bij het avondeten. Mocht de INR die dag afwijkend zijn, kan de dosering diezelfde dag nog aangepast worden

  • zet een kruisje op de doseringskalender, dat voorkomt vergissingen.

  • bent u uw tabletten een keer vergeten, neem dan de volgende dag contact op met uw trombosedienst. U hoort dan wat u moet doen.

Contact

RHMDC Unit Antistolling
Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft
Tel. (088) 260 40 30
antistollingscentrum@reinier-mdc.nl