Covid-vaccinatie

Covid-vaccinatie en antistolling

 

Als u een uitnodiging voor het Covid-vaccin krijgt en antistolling gebruikt, graag aandacht voor onderstaande.

 

Dit vaccin wordt in een spier geïnjecteerd ('intramusculair'). Dit kan ook bij gebruik van Fenprocoumon of Acenocoumarol veilig, zeker als de INR op het moment van de vaccinatie onder de 3.5 is. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de vaccinatie te weten of uw INR laag genoeg is.

 

Er kan door de injectie een bloeduitstorting optreden op de prikplaats van de arm.

  • Na de vaccinatie de prikplaats 2 minuten stevig af (laten) drukken, niet wrijven.

 

De huidige werkwijze zoals landelijk (met GGD's) afgesproken:

  1. Als u belt voor een vaccinatiedatum, wordt gevraagd naar antistolling en Trombosedienst. Of u moet een vragenlijst invullen. 
  2. Als u bij de Trombosedienst onder controle bent, zullen zij u vragen stellen hierover. Afhankelijk van de antwoorden, wordt een vacinatiedatum ingepland, met het verzoek aan u om deze datum direct door te geven aan de Trombosedienst.
  3. De Trombosedienst zal dan beoordelen of er redenen zijn om nog een eerdere INR-controle te doen (en eventueel de dosering aan te passen). Als u al langer een stabiele, en voldoende lage INR-waarde heeft, is een extra controle niet nodig. 
  4. Advies is de meest recente doseerkaart (of digitale weergave) mee te nemen naar de vaccinatielocatie.
  5. Bij de INR-controle NA de vaccinatie horen wij graag welk vaccin u heeft gekregen (b.v. Pfizer/ Moderna) zodat we kunnen kijken of er een effect te zien is op de INR per vaccin-type; dit is nog onbekend, omdat het een nieuw vaccin is)

 

Als de datum van uw vaccinatie bekend is, vragen wij u dit voorafgaand aan ons door te geven (bij voorkeur per mail: antistollingscentrum@reinier-mdc.nl of via het digitaal logboek; telefonisch kan ook, maar op dit moment wel kans op langere wachtijden i.v.m. grote drukte). Als de vaccinatiedatum wat verder weg gepland is, mag u het ook doorgeven bij een reeds geplande prikafspraak (minimaal 1 week dan aanhouden)

Contact

RHMDC Unit Antistolling
Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft
Tel. (088) 260 40 30
antistollingscentrum@reinier-mdc.nl